Tijdens de editie 2018 werden maar liefst 7 taarten geproefd en de hoofdprijs ging toen naar Bob Kosterman. Wil jij proberen of jouw taart in de prijzen valt? Dan kun je tot 4 oktober een wedstrijdformulier halen op wijktuin Achterveld-Groenvliet, Korenmolen De Windotter of De Keuken van Tante Cake en appels of peren op de wijktuin halen. Je kunt appels, peren of pruimen ook zelf plukken uit een van de openbare fruitbomen. Zie KNIJ.nl voor de standplaatsen van de bomen. Kopen kan natuurlijk ook. Korenmolen De Windotter stelt met korting een taart mix beschikbaar, maar je mag ook je eigen taart mix samenstellen. Je bent vrij in het gebruik van de ingrediënten. Je taart met een diameter van 24-28 cm kun je inleveren op zaterdag 5 oktober – tijdens het oogstfeest - bij wijktuin Achterveld-Groenvliet, Achtersloot 23a. Het oogstfeest is van 11.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Komt u ook gratis een stukje taart proeven en daarmee uw stem uitbrengen op de heerlijke taarten?

Gaat Channa (rechts op de foto) Bob Kosterman – de winnaar van Heel IJsselstein Bakt 2018 – dit jaar naar de kroon steken met haar suiker- en lactosevrije taart die ze van plan is te komen inleveren op het Oogstfeest op Wijktuin Achterveld-Groenvliet op 5 oktober?

(artikel Fruittaartbakwedstrijd – Zenderstreeknieuws)